En hyggelig og oplevelsesrig måde at tjene penge til Spejderhjælpen på kan være ved at samle flasker, som sælges efterfølgende.

Her på billedet samler tre spejdere flasker 1. maj til arbejdernes internationale kampdag. Selvom konkurrencen om panten kan være hård, da mange samler tomme flasker, så er det ikke umuligt. Tag nogle store sække med, tag din spejderuniform på, husk solcreme, hvis solen skinner, og brug så fx to timer ved et af valgarrangementerne. Det kan vise sig meget indbringende og særdeles hyggeligt.

Udover det samfundsengagement du giver ved at tjene penge til skolebyggeri i Burma, så er det også meget samfundsengagerende at deltage ved et 1. maj-møde. Her mødes danskerne dels for at fejre folket, men også for at udveksle holdninger. Ved sådan et arrangement har spejderne rig lejlighed til at finde deres egen mening.

Mange organisationer er repræsenteret, særligt ved mødet i Fælledparken i København. Her er handicaporganisationer, internationalt frihedskæmpende organisationer og mange andre med boder side om side med alle de politiske partiers telte og fagbevægelser.