MATERIALER 2018

Materialerne til Spejderhjælpsugen 2018 er blandt andet udviklet af de fire unge, der var i Rwanda for at besøge projektet 'Uddannelse for alle' i maj 2018. I aktivitetshæftet er der fire færdige aktiviteter, som kan bruges på et spejdermøde med fokus på Rwanda og børn med handicap.

Hent materialerne her.  

Du kan også gå på opdagelse i sidste års materialer herunder. 

MATERIALER 2017

Forud for Spejderhjælpsugen den 16.-24. september 2017 kan I med fordel holde et spejdermøde med Spejderhjælpstema. Herunder er der et par idéer til, hvad sådan et møde kunne indeholde: 

Aktivitetshæfte

Sidste år udviklede Spejderhjælpen et aktivitetshæfte, som stadig er fyldt med sjove lege og god information. 

Hent aktivitetshæftet her

Se film

Da fem unge spejdere rejste til Rwanda for at opleve Spejderhjælpens projekt, blev der lavet to små film. I filmene fortælle de unge om projektet, og vi møder børn med handicap, der trods udfordringer går i skole. 

Find filmene her: 

Få besøg af en fortæller

Hvis I deltager i Spejderhjælpsugen, kan I få gratis besøg af en af de fem unge. Han eller hun har et program med fortællinger, lege og spændende viden. 

Læs mere om, hvordan I får besøg her

Spil sitball

Børn med handicap i Rwanda kan sagtens have det sjovt med deres kammerater i skolen. En af de steder er, når de spiller sitball. Det er et simpelt, men sjovt spil, som nemt kan prøves i spejdergruppen. 

Sådan spiller I sitball: 

  • Lav en bane på ca. 3x10 meter. På midten deles banen af en snor, der er ca. 1/2 meter over jorden.
  • Lav to hold med 3-5 spillere per hold
  • Alle skal på alle tidspunkter af spillet sidde ned, men må gerne rykke sig rundt. 
  • Der spilles nu som volleyball, hvor det gælder om at få bolden over nettet og til modstanderne. Bolden må rører jorden en gang, før den skal slåes til, og der må max være to berøringer, før den skal over "nettet". 

I kan se, hvordan man spiller sitball i videoen ovenfor.