Et landbrugsland

Malawi er et lille land i det sydøstlige Afrika. 70 % af befolkningen er bønder og lever således af de afgrøder, de kan dyrke og høste på deres marker. Den mest populære afgrøde er majs, der bruges til basismåltidet nsima, som er majsgrød.

Kampen mod sult starter i køkkenhaven

I 2015 samler Spejderhjælpen ind til Malawi, hvor nogle af verdens fattigste bor. For 250 kr. kan vi ændre livet for en familie i Malawi. Det er prisen på en køkkenhavekasse, som kan sikre familien mad og salg på markedet.

Tænk, hvis du ikke fik nok at spise, hvis du gik sulten i seng og hvis du måtte finde mad i naturen. Sådan er det for mange børn i det afrikanske land Malawi. De sulter og uden mad nok mangler man energi og kræfter til at gå i skole og til at lege.

I 2015 tjener Spejderhjælpen penge til at give familier i Malawi køkkenhaver. Det koster kun 250 kr. at give en familie en køkkenhavekasse med blandt andet en skovl, en hakke, en vandekande og nogle frø. Køkkenhaven, som familien kan lave betyder, at børnene ikke længere skal sulte, men i stedet kan få lækre grøntsager at spise.

Her på siden kan du se to små film, hvor du møder to piger fra Malawi. Bessie sulter og må gå langt til floden, for at samle rødder, som familien kan spise. Susan og hendes familie har fået en flot køkkenhave, som både Susan og hendes lillebror, Patrick, hjælper med at passe.