PÅ BESØG PÅ RUKINGO

I dag besøgte vi den første ud af tre skoler, som vi skal rundt til. Skolen hedder Rukingo og ligger i det nordlige Rwanda. Skolen har 1246 elever i alt, og 93 af dem har et handicap.
Det var en meget speciel følelse at gå ind på skolen for første gang. Børnene var meget interesserede i os, og i hvad vi lavede – nok især på grund af vores hudfarve, og fordi vi er så anderledes end dem. De ville alle sammen gerne give hånd og sige hej. Det var meget hyggeligt.

Hvordan har projektet gjort en forskel?
Det var utroligt spændende at se alle de forbedringer, der er blevet lavet på skolen. Dette er med hjælp fra projektet ”Uddannelse for alle”, som handler om at inkludere flere børn med handicap i almindelige klasser. Der er blandt andet blevet lavet betonstier og ramper rundt på hele skolen, hvilket gør det meget nemmere for elever som har svært ved at gå og kørestolsbrugere at komme rundt.

Derudover er der også blevet lavet nye toiletter, hvor der er plads til kørestole og nemt at komme til for elever med gangbesvær. Toiletterne er mere i stil med, hvad vi i Danmark vil kalde for et ”rigtigt” toilet. De gamle toiletter, som de andre elever stadig bruger, er et hul i jorden. Derudover er der et hjælpende armlæn, der gør det nemmere for elever med handicap at komme til.

Dagens fede oplevelser
Vi besøgte mange af de forskellige klasser på skolen. Det er vildt fedt at se, hvordan en dreng som ikke kan høre, kan deltage i undervisningen på lige fod med alle andre elever, fordi lærerne er blevet uddannet til at undervise på tegnsprog.

Den bedste oplevelse vi havde i dag var, at en lille sød pige med Downs syndrom var ellevild for at få taget billeder med os. Da vi så tog billeder med hende, blev hun helt vildt glad. Det varmede virkelig vores hjerter at se hvor meget, en så lille ting for os, kan betyde for hende. Vi håber at få lige så dejlige oplevelser de næste dage.

Axel og Batcha