PÅ UDEBANE I EN ANDEN DEL AF VERDEN

Jeg hører det tit, den der udtalelse, der irriterer mig ud over alle grænser; ”Udviklingsarbejde nytter jo ikke noget”. Jeg tror ikke på det. Selvfølgelig nytter det noget at være noget for andre mennesker, og give dem de redskaber, der skal til for, at de selv kan skabe en udvikling.

Mit navn er Ida Marie, og jeg har været så heldig at få lov til at være spejderrapporter for Spejderhjælpen på turen til Rwanda her i maj. Jeg repræsenterer KFUM-Spejderne og det er jeg stolt over og rigtig glad for.

Siden jeg fik opkaldet med den dejlige nyhed om turen, har jeg glædet mig helt vildt, men virkeligheden har også sneget sig ind på mig. Aftenen før informationsweekenden lå jeg i min seng, og tankerne væltede ind over mig. For hvad er det egentlig, jeg har meldt mig til? Kan jeg løfte opgaven? Hvordan agerer jeg i de situationer, jeg må komme ud for i en helt anden del af verden, hvor alt er anderledes? Hvor mange gange mon jeg jogger i spinaten? Jeg kom frem til, at det et eller andet sted også er det store ved en sådan tur, at jeg er fuldstændig på udebane. Det er jo på udebanen, at man udvider sine horisonter og udvikler sit syn på verden. Selvom det er en stor opgave og en stor mundfuld for et ungt menneske som mig og de tre andre unge fra henholdsvis Baptistspejderne, DDS og De grønne pigespejdere, så er det også en opgave, jeg tager på mig med respekt og stort engagement. 

Jeg vender lige tilbage til det med udviklingsarbejde, for det er det, det hele handler om. Den her tur handler jo ikke om mig, men om jer og om det helt fantastiske projekt, der er i gang i Rwanda lige nu. Projektet handler om at få børn med handicap i skole. Forbedre skolens faciliteter, så de egner sig bedre til børn med handicap, og uddanne samt informere lærere og ikke mindst forældre, så der sker en naturlig inkludering af børn med handicap. Jeg glæder mig helt vildt til at komme til Rwanda og se projektet, og jeg håber, at I vil følge med her på bloggen. Spørg endelig hvis der er noget i gerne vil vide. Spørgsmålene kan både omhandle projektet, min oplevelse eller noget helt tredje, som I kommer i tanker om kunne være fedt at vide.

Vi ses!

Ida Marie