PÅ VEJ MOD DE 18 - OG PÅ VEJ MOD RWANDA

Hej bloggen,

Lige om lidt tager jeg med Spejderhjælpen til Rwanda, og jeg glæder mig helt vildt! Til daglig er jeg spejder i Vigge Gruppe i Roskilde, og udover at være spejder, hedder jeg Ida Nørskov Madsen, er 17 år, og går i 2.g på Roskilde Gymnasium. Spejder har altid været en del af min hverdag, og da jeg fik sendt opslaget om at blive spejderreporter søgte jeg med det samme.

Jeg er meget optaget af global ulighed, og at kunne kombinere arbejdet med udviklingsprojektet i Rwanda med min interesse for kommunikation og sociale medier får det hele til at gå op i en højere enhed. Det jeg glæder mig mest til på rejsen er at opleve hvordan udviklingsarbejdet foregår og hvordan det ændrer virkeligheden for de børn, der går på skolerne.

I skrivende stund er der under en uge til afrejse, og jeg går allerede og spekulerer på hvad jeg skal have med derned, og hvad jeg skal købe dernede som jeg skal have med hjem. Hvor mange sokker skal man mon have med, og skal jeg rejse i sandaler eller sneakers? Og hvad med myggespray, lugter det ikke helt vildt dårligt? Jeg tænker, at det meste kommer til mig undervejs i min pakning, og ellers kan jeg forhåbentlig købe det jeg mangler dernede. 

Udover at jeg glæder mig til at opleve udviklingsarbejdet, glæder jeg mig også til at opleve den kulturforskel der er i landet. Jeg har tidligere været i Marokko med min efterskole, men Marokko ligger i Nordafrika og er et land, som er overvejende muslimsk, og derfor har nogle andre normer og rammer. På forberedelsesweekenden på Holmen i København, har vi spurgt vores rejseleder Maria, om hun kunne sammenligne hovedstaden Kigali med noget, så vi vidste, hvad vi kunne forvente. Tøvende fik vi svaret nej, og da Jacob, som var med sidste år, kom forbi til morgenmaden, fik vi samme besked. Det kan nok ikke sammenlignes med noget, hvis ikke man har været i Afrika syd for Sahara. Bare det at stige ud af flyet og dufte varmen er en oplevelse i sig selv. 

For at være helt egoistisk, så glæder jeg mig også til at komme ned til varmen og til at kunne trisse rundt i sandaler og med solcreme på kinderne. Efter den lange kedelige vinter i Danmark, havde jeg besluttet, at hvis det var dårligt vejr på min fødselsdag, så havde jeg bare ikke fødselsdag den dag, men jeg er blevet så heldig, at jeg fylder 18 mens vi er i Rwanda, så godt vejr bliver det forhåbentlig!
Jeg glæder mig til at opdatere jer her på bloggen, og hvis I har spørgsmål, så skriv dem endelig til os, så skal vi prøve at finde ud af det! Sidst men ikke mindst, kan I jo også følge min Instagram på @idanors2, hvor jeg sikkert kommer til at poste en masse billeder i løbet af turen.

Ida